luv

Tuesday, March 8, 2011

WANITA VS PEREMPUAN

dear diaries.....

hai diaries ku sayang...how are you today???so sorry cause da lama sangat xbuat entry baru....AA busy siket la....anyway...entry hari ini sangat menarik sebab hari ini 8 MARCH ialah HARI WANITA SEDUNIA....sangat-sangat untung ok jadi wanita nie...sebab belum pernah lagi AA dengar ada 1 tarikh khas tuk kaum-kaum adam....diaries penah dengar ke tak ada HARI LELAKI SEDUNIA????(ada ke tak????rasa-rasa macam tak de....tapi tak tahu la kalu ade kan.....huhuhu)...

bercerita tentang perkataan WANITA....pernah x diaries terpikir or xde keje and tak tahu nk pikir ape....so diaries pun saje-saje je main 1 permainan nie...nak tahu tak ape permainan die????pemainan nak cari ape difference perkataan WANITA dengan perkataan PEREMPUAN????pernah tak diaries terpikir?????



bagi AA tak da bezanya pun...semuanya sama.....jab...jab...jab...mesti diaries nak cakap AA nie tak pandai kan...sebab da sah-sah dua perkataan nie tak sama...ye la...dari segi ejaan mesti la tak sama...itu da semestinya....tapi AA nak cakap perkataan wanita dan perempuan ia menggambarkan kaum hawa la...betul tak???dak kan wanita sama dengan kaum adam....memang tak logik kan???hahahaha....

kat sini AA nak bagitahu kefahaman AA tentang kedua perkataan tersebut....bagi AA perempuan tu bermaksud kaum hawa yang berada dalam lingkungan usia remaja....below 30 years old....manakala bagi perkataan wanita....kaum hawa yang berada dalam lingkungan 31 and above....itu la apa yang AA faham...




tapi kefahaman AA ini telah di kelirukan oleh seorang kawan AA....pada suatu malam yang hening...AA telah ter "YM" dengan kawan AA nie....nama die TIANG...tiang cakap kat AA yang wanita nie ibarat kaum hawa yang penuh nilai-nilai murni...contoh nya....die boleh terima seadanya seseorang lelaki itu tanpa melihat rupa paras, harta benda serta duit.....walaupun lelaki itu tak berharta or takde kereta mewah....die still terima lelaki ini seadanya dia....itula maksud wanita bagi tiang....manakala perempuan nie ibarat kaum hawa yang kurang nilai-nilai murni...contoh nya die memilih lelaki berdasarkan material serta kemewahan adalah keutamaan bagi mereka.....


bagi AA kalu kaum hawa macam nie kenapa tak panggil betina je???ooopppssss!!!!!sorry kalu bahasa kasar....just nak bagitahu je.....tapi maybe sebab perkataan nie kasar..so tak sesuaaaiiiiii nak diguna kan...maybe la.....



so sampai sekarang AA confius lagi ape sebenarnya maksud WANITA dengan PEREMPUAN....apa-apa pun pandangan seseorang terhadap maksud perkataan-perkataan ini....itu hak individu tersebut....so try2 la pikir kan....ape definasi perkataan-perkataan ini....








p/s: "SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA"



~credit to google image ~

2 comments:

  1. ak ske tang tiang tu...haha

    ReplyDelete
  2. hahahaha...nape ko suka lak tang tiang 2????same ke???

    ReplyDelete